Επισκευθείτε μας
Ελ. Βενιζέλου 335
176 74 , Καλλιθέα
Τηλεφωνήστε μας
210 9408909
6945 893837
Στείλτε μας μήνυμα
panmak335@gmail.com
Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά: 7:30-14:00 & 17:00-20:00
Σάββατο 8:00-12:00

μετά την καραντίνα

η καραντίνα πέρασε αλλά μας έβγαλε από την κανονικότητα και στα θέματα υγείας αφού πρώτο μέλημα ήταν η προφύλαξη από τον κορονοιό. Ετσι παραμελήσαμε τους ελέγχους για τα χρόνια προβλήματά μας και τις εξετάσεις πρόληψης οι νεότεροι. Πήραμε και κάποια κιλά παραπάνω από τις παρασπονδίες, το πολύ φαγητό και την έλλειψη άσκησης.

Τι κάνουμε τώρα;

Οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα ελέγχουμε τους απαραίτητους δείκτες όπως η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη για τον σακχαρώδη διαβήτη σε συνδυασμό με βασικό βιοχημικό έλεγχο, οι πάσχοντες απο καρδιαοαγγειακά προβλήματα ελέγχουμε τα λιπίδια (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL) και όσοι παίρνουμε στατίνες τα 3 ένζυμα (ALT, AST, CPK), οι πάσχοντες απο αναιμίες κάνουμε μια γενική αίματος με Fe, φερριτίνη, Β12 και φυλλικό οξύ, όσοι λαμβάνουν αντιπηκτικά τύπου Sintrom επαναλαμβάνουν ενα χρόνο προθρομβίνης, όσοι λαμβάνουν αντιυπερτασικά φάρμακα ελέγχουν ουρία, κρεατινίνη, κάλιο και νάτριο και γενικά ανάλογα με τα προβλήματα προσαρμόζουμε τους ελέγχους.

Οσοι είναι νεώτεροι η δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα ίσως είναι ο κατάλληλος χρόνος ενόψει καλοκαιριού για ένα αιματολογικό check-up για να δούμε αν τα κιλά που βάλαμε και η καθιστική ζωή των τελευταίων μηνών επηρέασε τον οργανισμό μας. Για τους άνδρες άνω των 50 ετών δεν ξεχνάμε το PSA για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Μην ξεχνάμε οτι τα τελευταία χρόνια στα θέματα της πρόληψης έχουν μπεί στη ζωή μας πλέον τα γονιδιακά τεστ με στόχο να προλάβουν όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου αλλά και γονιδιακά τεστ life style είτε αφορούν την διατροφή μας είτε αλλες καθημερινές δραστηριότητες.

Στο ιατρείο μας μπορούμε να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εξατομίκευση των ελέγχων ανάλογα την ηλικία, το φύλο, την χρόνια πάθηση η την επιθυμία προληπτικού ελέγχου. Μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6945893837 για να μιλήσετε με τον γιατρό που θα σας συμβουλεύσει, θα σας κατευθύνει και θα λύσει τις απορίες σας για κάθε εξέταση ή αποτέλεσμα.