Επισκευθείτε μας
Ελ. Βενιζέλου 335
176 74 , Καλλιθέα
Τηλεφωνήστε μας
210 9408909
6945 893837
Στείλτε μας μήνυμα
panmak335@gmail.com
Ώρες λειτουργίας
Καθημερινά: 7:30-14:00 & 17:00-20:00
Σάββατο 8:00-12:00

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο προγεννητικός έλεγχος αποσκοπεί στην εξασφάλιση της καλής υγείας της εγκύου και του εβρύου. Επίσης στην διάγνωση σοβαρών κληρονομικών παθήσεων και ανωμαλιών.

Γενική αίματος, αιμοπετάλια, γενική ούρων, ουρία, κρεατινίνη, σίδηρος, φερριτίνη, σάκχαρο, ομάδα-Rhesus, ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης, τεστ δρεπανώσεως, HbsAg, HCV, RPR, HIV 1&2, αντισώματα IgG-IgM ερυθράς, τοξοπλάσματος, CMV μεγαλοκυτταροιού, TSH
145 €
+
Καλλιέργεια κολπικού εκκρίματος αερόβια, αναερόβια, μικροσκοπική εξέταση, αντιβιόγραμμα, Mucoplasma hominis, Ureaplasma urealiticum
40 €

ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ή ΠΡΟΣΥΛΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ 12 ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε αν είμαστε φορείς μιάς κληρονομικής νόσου μέχρις ότου αποκτήσουμε κάποιο παιδί με αυτήν. Παλαιότερα δεν υπήρχε τρόπος να ανιχνεύσουμε αυτές τις κληρονομικές ασθένειες ή δεν είχαμε στην διάθεσή μας ακριβείς μεθόδους διάγνωσης. Ετσι βλέπαμε να γεννιούνται παιδιά με κυστική ίνωση, μυική δυστροφία, μεσογειακές αναιμίες, αιμοφιλίες κλπ. 

Με το νέο τεστ vista carrier screening (mini panel) ανιχνεύουμε ταυτόχρονα μεταλλάξεις για 12 γεννετικά νοσήματα και είναι ένας απο τους πιό αξιόπιστους και προσιτούς γονιδιακούς ελέγχους. Ο έλεγχος γίνεται πριν ή και στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι ένα πολύ χρήσιμο τεστ και πολύ οικονομικό καθώς σε ένα έλεγχο εξετάζει ταυτόχρονα και την κυστική ίνωση και τις μεσογειακές αναιμίες και 10 ακόμη παθήσεις.

Περιλαμβάνει τα παρακάτω νοσήματα.

η εξέταση γίνεται με δείγμα αίματος και απαντάται σε 4 εβδομάδες      κόστος 460 ευρώ

  • υπάρχει και το πλήρες πάνελ  που ανιχνεύει 101 γεννετικά νοσήματα

ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ

Η Κυστική ΄Ινωση είναι μια ιδιαίτερα απειλητική για τη ζωή, γενετική, κληρονομική , μη μεταδοτική ασθένεια. Ένα ελαττωματικό γονίδιο προκαλεί το σώμα να παράγει μια αφύσικα παχιά, κολλώδη βλέννα που φράζει τους πνεύμονες και οδηγεί σε επικίνδυνες μολύνσεις των πνευμόνων. Αυτές οι παχιές εκκρίσεις επηρεάζουν επίσης το πάγκρεας, αποτρέποντας τα ένζυμα της πέψης να φθάσουν στα έντέρα και να βοηθήσουν στη διάσπαση και απορρόφηση των τροφών. Η βλέννα μπορεί επίσης να εμποδίσει την έκκριση χολής στο συκώτι, προκαλώντας τελικά μόνιμη βλάβη του συκωτιού στο έξι τοις εκατό περίπου των ασθενών με Κυστική Ίνωση. Είναι πολυσυστηματική νόσος δεδομένου ότι εμπλέκονται πολλά όργανα (πνεύμονες, πάγκρεας, ήπαρ, οστά, αναπαραγωγικό σύστημα κ.ά.).

Η Ινοκυστική νόσος είναι το συχνότερο κληρονομικό νόσημα στη λευκή φυλή και κληρονομείται με υπολειπόμενο αυτοσωμικό χαρακτήρα. Η νόσος εκδηλώνεται με προβλήματα από το αναπνευστικό σύστημα, το πεπτικό και τους ιδρωτοποιούς αδένες. 
• Συχνότητα φορέων: 5%
• Συχνότητα ασθενών : 1 :2000 – 1: 2500 γεννήσεις
Η διαδικασία της πρόληψης της νόσου με σκοπό τη μείωση της επίπτωσης της στο γενικό πληθυσμό βασίζεται στην αποκάλυψη των φορέων και την προγεννητική διάγνωση.

Ανίχνευση μιας μετάλλαξης (DF-508) του γονιδίου CFTR ME κάλυψη περίπου 52-54 %
κόστος 40 ευρώ
Αλληλούχιση DNA γονιδιου CFTR(NGS) με κάλυψη περίπου του 99,6 %
κόστος 250 ευρώ
Πλήρης γονιδιακός έλεγχος CFTR(NGS+ΜLPA) με κάλυψη 100 %
κόστος 380 ευρώ

ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΧΕΙΑ

Η κύηση είναι υπερπηκτική κατάσταση λόγω φυσιολογικών μεταβολών των παραγόντων πήξης όπως αύξηση

APCR στο 2ο και 3ο τρίμηνο, μείωση πρωτεΐνης S (PrS),αύξηση ινωδογόνου και FII, FVII, FVIII και FX, αύξηση TAFI (Thrombin Activatable Fibrinolytic Inhibitor),και PAI-1και PAI-2 (Plasminogen Activator Inhibitor).

Η υπερπηκτική κατάσταση επιτείνεται ακόμη περισσότερο από τη φλεβική στάση στα κάτω άκρα λόγω πίεσης της μήτρας στην κάτω κοίλη φλέβα και στις φλέβες της πυέλου, τη μειωμένη κινητικότητα αλλά και τη διαδικασία του τοκετού και ειδικά της καισαρικής τομής.

Η θρομβοφιλία στην κύηση αυξάνει τον κίνδυνο και άλλων αγγειακών επιπλοκών όπως της απώλειας εμβρύου, της καθυστέρησης ενδομήτριας ανάπτυξης και της θρομβωτικής μικροαγγειοπάθειας. Το αντιφωσφωλιπιδικό σύνδρομο (APS), είναι η συχνότερη αιτία επίκτητης θρομβοφιλίας και έχει ως πρώτη αιτία θανάτου τη θρόμβωση. Επιπλέον, η απώλεια εμβρύου και η νοσηρότητα της κύησης είναι σοβαρές επιπλοκές του συνδρόμου και έχουν ιδιαίτερη κλινική σημασία.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
Δραστικότητα  αντιθρομβίνης (AT)

-Δραστικότητα  πρωτεΐνης C (PrC)

-Αντιγόνο  ελεύθερης  πρωτεΐνης S (PrS)

– Μετάλλαξη  G20210A της προθρομβίνης

-Αντίσταση  στην  ενεργοποιημένη  πρωτεΐνη C (APC-R)*

-Μετάλλαξη R506Q του FV Leiden

Αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα (aPLs)

·       Αντιπυκτικό του λύκου (LA)

·       Αντικαρδιολιπινικά αντισώματα IgG

·       Αντικαρδιολιπινικά αντισώματα IgM

·       Αντισώματα έναντι της β2 – γλυκοπρωτεϊνης Ι IgG(β2GPΙ Ab IgG)

·       Αντισώματα έναντι της β2 – γλυκοπρωτεϊνης Ι IgM(β2GPΙ Ab IgΜ)

180 €

ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ(NIPT)

O μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος (ΝΙPT) ειναι ενας έλεγχος των χρωματοσωμάτων του εμβρύου χωρίς επέμβαση. Στόχος της εξέτασης ειναι να μειώσει στίς απολύτως απαραίτητες τον αριθμό των επεμβατικών δοκιμασιών, λόγω των κινδύνων που υπάρχουν απο την διενέργειά τους.

Χρησιμεύει για την ανίχνευση των 3 συχνότερων χρωμοσωμικών ανωμαλιών

Σύνδρομο DOWN (τρισωμία 21),  Σύνδρομο EDWARDS (τρισωμία 18), Σύνδρομο PATAU (τρισωμία 13),
Ανάλογα με το επίπεδο του τεστ δίδεται αξιόπιστο αποτέλεσμα και για το φύλο του εμβρύου.

Ο έλεγχος γίνεται την 9η εβδομάδα της κύησης με απλή αιμοληψία της μητέρας και τον έλεγχο του ελεύθερου κυττάρων εμβρυικού DNA που απομονώνεται απο το πλάσμα της εγκύου

Συνιστάται να ελέγχονται οι γυναίκες υψηλού κινδύνου για χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου δηλαδή :

-Ηλικία ανω των 35 ετών

-Παθολογικά ευρήματα στο υπερηχογράφημα π.χ. αυξημένη αυχενική διαφάνεια

-Παθολογικό PAP-A

-Ιστορικό εγκυμοσύνης με χρωμοσωμική ανωμαλία

Πως θα διαλέξω το σωστό τέστ;

Σε μια τόσο σοβαρή εξέταση εχει σημασία η ευαισθησία και τα ποσοστά λάθους στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Εχει σημασία επίσης και η αξιοπιστία στην συμβουλευτική διαδικασία του αποτελέσματος.

Συνεπώς επιλέγουμε τεστ με το χαμηλότερο ποσοστό λάθους και την καλύτερη διαδικασία αξιολόγησης του αποτελέσματος.

Το ιατρείο μας διαθέτει τεστ ΝΙPT verify της illumina σε 4 επίπεδα :

my prenatal : έλεγχος κοινών ανευπλοειδιών 13, 18, 21, Χ, Υ

430 ευρώ

my prenatal plus 1 : 13, 18, 21, Χ, Υ + 6 μικροελλειπτικά ύνδρομα

530 ευρώ

my prenatal plus 2 : 13,18, 21, Χ, Υ + τα υπόλοιπα χρωμοσώματα

530 ευρώ

my prenatal plus 3 : πλήρες με όλα τα ανωτέρω

640 ευρώ

TEST 1ου τριμήνου 

PAPP-A

Η μέτρηση του PAPP-A, σε  συνδιασμό  με τη  μέτρηση της FREE-βHCG, χρησιμοποιήται στη στατιστική εκτίμηση των χρωμοσωμιακών ανωμαλιών (σύνδρομο Down) κατά το test 1ου τριμήνου.