Εισπνεόμενες Αλλεργίες

Ώρες λειτουργίας

Δευ - Παρ: 7:30-14:00 & 17:00-20:00
Σάββατο: 8:00-12:00

 

Το ιατρείο μας, παρέχει ένα έλεγχο των κυριότερων εισπνεόμενων αλλεργιογόνων τα οποία αφορούν το εξωτερικό και οικιακό περιβάλλον με την πλέον σύχρονη μέθοδολογία IMMUNOCUP σε προνομιακή τιμή

Ποια αλλεργιογόνα επιλέξαμε;

Η επιλογή έγινε σε συνεργασία με κλινικούς ιατρούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλεργιών στους ασθενείς τους.

Το πάνελ αυτό των αλλεργιογόνων είναι ένα screening test για να προσεγγίσουμε μια υπέρμετρη αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος που δεν αποτελεί η ίδια νόσο αλλά εκδήλωση ανοσολογικού μηχανισμού που οδηγεί σε νοσηρότητα.

Ασφαλώς η διερεύνηση μιας αλλεργικής αντίδρασης περιλαμβάνει την προσεκτική αξιολόγηση της κλινικής εικόνας του ασθενούς από τον θεράποντα ιατρό και ενδελεχή εξέταση και λήψη ατομικού και οικογενειακού ιστορικού.

Πότε ελέγχουμε;

Συνήθως εκδηλώνεται με ρινίτιδα, άσθμα, επιπεφυκίτιδα, δερματική αντίδραση, τροφική αλλεργία και ενίοτε ως αναφυλακτική αντίδραση.

Οι αλλεργικές παθήσεις αποτελούν μια πραγματική μη λοιμώδη επιδημία του τελευταίου αιώνα, με χρόνιες καταστάσεις που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων σωματικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

Οι αλλεργίες στον βιομηχανικό κόσμο αφορούν περίπου το 10-30% των ανθρώπων και στα παιδιά η συχνότητα είναι 1:4

Με ποια μέθοδο γίνεται ο έλεγχος;

Η δοκιμασία R.A.S.T. παρότι εφαρμόζεται ακόμα εδώ και 50 χρόνια έχει ξεπεραστεί από νέες τεχνολογίες και μεθόδους όπως είναι ο ανοσοφθορισμός με IMMUNOCUP και τα ALLERGEN COMPONENTS

Οι μέθοδοι αυτοί αυξάνουν δραματικά την ευαισθησία των τεστ και παρέχουν ένα χρήσιμο και σύγχρονο αποτέλεσμα στους κλινικούς ιατρούς για να διαγνώσουν και να αντιμετωπίσουν τις αλλεργίες.

Τα 13 αλλεργιογόνα οικιακού και εξωτερικού χώρου που ελέγχονται με IMMUNOCUP

1. D001 Dermatophagus pteron

2. D002 Dermatophagus farina

3. G002 Αγριάδα

4. G006 Φλέως ο Λειμώνιος

5. T009. Ελιά

6. W019 Περδικάκι officinalis

7. Ε001 Πιτυρίδα γάτας

8. Τ023. Ιταλικό κυπαρίσσι

9. Μ006 Alternaria alternata

10. M002 Cladosporium herbanum

11. G012. Καλλιεργήσιμη σίκαλη

12. W006 Κοινή αρτεμισία

13. Ε005 Πιτυρίδα σκύλου

· Εννοείται ότι με την ίδια μεθοδολογία μπορούν να γίνουν και άλλα αλλεργιογόνα που θα ζητήσετε απλώς αυτό το πάνελ είναι σε ειδική τιμή