Πολλαπλό PCR ανίχνευσης παθογόνων αναπνευστικού

Ώρες λειτουργίας

Δευ - Παρ: 7:30-14:00 & 17:00-20:00
Σάββατο: 8:00-12:00

Πρόκειται για ταυτόχρονο μοριακό έλεγχο 20 παθογόνων που ενοχοποιούνται για          λοιμώξεις αναπνευστικού συμπεριλαμβανομένων του SARS-CoV-2 και της γρίπης Α-Β.

Με πολυπλεκτική PCR γίνεται ταυτόχρονος έλεγχος των συχνότερων παθογόνων παραγόντων που είναι ιοί, βακτήρια, παράσιτα, ενώ η μέθοδος εξασφαλίζει πολύ υψηλή ευαισθησία.

Η διάγνωση στα διαρροϊκά σύνδρομα είναι πολύ δύσκολη αφού μπορεί να προκληθεί από διαφορετικούς παράγοντες. Κυρίως από ιούς που όμως είναι δύσκολο να απομονώσουμε (τα λίγα τεστ που υπάρχουν είναι χαμηλής ευαισθησίας), κατά δεύτερον από βακτήρια που δεν μπορούν να απομονωθούν σε μία καλλιέργεια αλλά χρειάζονται πολλαπλές καλλιέργειες αλλά και χρόνος και κόστος και τέλος παράσιτα όπου με την παλιά γνωστή εξέταση «παρασιτολογική κοπράνων» η ευαισθησία για να ανακαλύψεις ένα παράσιτο, αν υπάρχει, δεν ξεπερνά το 18%.

ελεγχος

Συγκεκριμένα ανιχνεύονται μοριακά τα παρακάτω:

Αdenovirus, Human metapneumovirus, Human Rinovirus-Enterovirus, Influenza A, Influenza B, SRV (συγκυτιακός), Parainfluenza 1, Parainfluenza 2, Parainfluenza 3, Parainfluenza 4, Coronavirus 229E, Coronavirus HKU1, Coronavirus NL63, Coronovirus OC43, MERS-Cov, Bordetella parapertussis (IS1001), Bordetella pertussis (ptxP), Chlamydia pneumoniae, Mucoplasma pneuminiae, SARS- CoV-2

Κόστος: 250€